Széchényi Ferenc Jutalomérem

Még tavasszal kaptam az értesítést, hogy a Magyar Éremgyűjtők Egyesületének Küldöttgyűlése szakmai és tudományos tevékenységemet – „az egyesület, a magyar numizmatika és közművelődés érdekében kifejtett áldozatos munkát” – a Széchényi Ferenc Jutaloméremmel ismerte el. A díjat ma vehettem át az Angyalföldi József Attila Művelődési Házban (az egykori Rákosi Mátyás Kultúrotthonban) megrendezett nemzetközi numizmatikai börzén.

A laudációban kiemelték, hogy „évek óta szervezi a … Fiatal Numizmaták Konferenciáit”, „numizmatikai továbbképzésekhez oktatási anyagokat készít, előadásokat tart”, valamint lefektette az alapjait a 2022-ben indult numizmatikai becsüs iskolának”. Az átadáson elhangzott szóbeli indoklás szerint a díjjal a küldöttgyűlés a „régész, történész, közigazgatás-tudós” támogató munkáját köszöni meg.

Az elismerés azért is esett olyan jól, mert egy olyan közösségtől kaptam, amelynek nem voltam tagja. Bár éremgyűjtő nem leszek, de időközben csatlakoztam hozzájuk, és hivatalosan is beléptem a tagok közé.